Sosyal Güvenlik Kurumu'nun Uygulamaları, Yapısı ve İşleyişi Anlatıldı

16 May

• Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik Bölümü
  • Tüm Duyurular

Üniversitemiz İşletme Fakültesi Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik Bölümü tarafından düzenlenen “Sosyal Güvenlik Kurumu Uygulamaları, Yapısı ve İşleyişi” konulu konferansta Düzce Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Necmi Köroğlu bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

İstiklal Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa; İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kahraman Çatı, Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Cahit Aydemir, Öğrenci Konsey Başkanı Gökhan Bilü, öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimiz katılım sağladı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Öğrenci Konsey Başkanı Gökhan Bilü, hayatın; doğru ile yanlışın, iyi ile kötünün, çirkin ile güzelin, adalet ve zulmün mücadelesinden ibaret olduğunu belirterek İslam’ın huzur ve güvenin adresi olduğunu vurguladı. Sorgusuz sualsiz bir gençlik olmayacaklarını dile getiren Gökhan Bilü, neye inandığını, neyin peşinden koştuğunu, neyin mücadelesini verdiğini bilen bir gençlik olacaklarını ifade etti. Bu mücadeleyi verirken her türlü donanıma sahip bir gençlikle barışın, ilerleyişin ve aydınlığın yakalanabileceğinin altını çizdi.

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kahraman Çatı, Fakülte olarak iş arayan değil, iş kuran girişimciler yetiştirmek istediklerini belirterek mezun öğrencilerin sadece devlet memurluğunu düşünmemesi gerektiğini ifade etti.

Temel değerlerine sahip çıkan girişimciler yetiştirmek istediklerini dile getiren Prof. Dr. Kahraman Çatı, konferansa katılan Düzce Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Necmi Köroğlu’na ve katılımcılara teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı.

Programın davetli konuşmacısı olan Düzce Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Necmi Köroğlu, eskiden işçiye, memura ve esnafa ayrı ayrı hastanelerin hizmet verdiğini söyleyerek yapılan düzenlemelerle bütün hastanelerin tek bir çatı altında toplandığını ifade etti.

Ne olursa olsun sigortasız çalışılmaması gerektiğini dile getiren Köroğlu, katılımcılardan çevrelerinde gördükleri her türlü kanunsuzluğu kendilerine ihbar etmelerini istedi. Sigorta işlemlerini kumbaraya benzettiğini söyleyen davetli konuşmacı, ansızın geçirilen bir iş kazası ya da herhangi bir olumsuzlukta kişilerin hayatını devam ettirebilmelerini sağlayacak ihtiyaçların bu sistemden karşılandığına dikkat çekti.

Öğrencilerimizden gelen soruları da yanıtlayan Düzce Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Necmi Köroğlu’na programın sonunda İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kahraman Çatı, teşekkür belgesi takdim etti.